Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ένα Δίκαιο Φορολογικό Σύστημα







              Η φορολογία είναι η επιβολή υποχρεωτικών φόρων υπέρ του κράτους. Όμως στην Ελλάδα το φορολογικό σύστημα θεωρούμε  πως  είναι άδικο παρά τους εκατοντάδες νόμους, τα προεδρικά διατάγματα και τις εγκύκλιους. Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και αναποτελεσματικό. Υπερφορολογεί τους συνταξιούχους και  τους μισθωτούς δηλαδή τους μικρομεσαίους.
                Επιπλέον υπάρχουν τα μεγάλα κεφάλαια τα οποία δεν φορολογούνται όσο θα έπρεπε… Ή συνήθως βρίσκουν διάφορα νομικά πραθυράκια για να διαφεύγουν. Μπορούμε όμως να αναπτύξουμε ένα φορολογικό σύστημα που θα είναι πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο με τους πολίτες, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να μάθουν να τηρούν τους νόμους άσχετα με την οικονομική τους  επιφάνεια!
            Πιστεύουμε  ότι θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί το σύστημα του δημοσίου, και να υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σωστής διαδικτύωσης και συνεργασίας  ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες του κράτους όπου θα   υπάρχουν και οι κατάλληλες πληροφορίες αναζήτησης. Επίσης θα πρέπει να διοργανωθούν και τα κατάλληλα σεμινάρια ώστε το ανθρώπινο δυναμικό να μπορεί να ανταπεξέλθει  στις ανάγκες της υπηρεσίας του.




Τσιμενίδου Πόπη
Τύπη Παρθένα